Hah! Kylläpä on taas pöllähtänyt olo ja tuulta purjeissa. Työn tekeminen on mukavaa puuhaa - jopa 30 asteen helteessä - vaikka en sitä itsekään uskonut vielä joitakin aikoja sitten! Ehhei, pelkäsin yleensä uuteen paikkaan menoa (tällä viittaan lävitse käymiäni harjoittelupaikkoja). Yleensä eri paikoista sai milloin minkäkinlaista märehdittävää, paljon hyvää tietoa ja uutta oppia, mutta valitettavasti päähän jäi pyörimään usein myös asioita, jotka opiskelijana ottaa ehkä turhankin raskaasti. Tietysti on yleisesti tiedettyä, että opiskelijat ovat harjoittelupaikoilleen ilmaista työvoimaa ja toisaalta meidät saa asettaa jokaikiseen ongelmaan syntipukiksi. Noh, tämä riippunee paljolti työntekijöistä sekä opiskelijan omasta asenteesta. Sen olen myös todellakin huomannut!

Tämä kesätyöpaikkapa järjestikin yllätyksen, vaikka etukäteen jännitin sinne menemistä esimerkiksi juuri työpaikan ilmapiirin, vastaanoton ja erinäisten muiden seikkojen osalta. Lisäksi pelkäsin, ettei itselläni ole vielä tarpeeksi kokemusta (niin kuin ei tietysti olekaan), jotta pärjäisin uudessa paikassa.

Mutta niin vain kävi, että lähes olkoon viikossa pääsin jo hyvin perille osaston tärkeimmistä ja toistuvista toimintatavoista. Työt tuntuvat sujuvan mallikkaasti, ainakin omasta mielestä, eikä suurempia valituksiakaan ole kuulunut :) Suurin hyöty, minkä raaka työn tekeminen itselleni kuitenkin tähän hätään tarjoaa, on ajatusten suuntaaminen vain ja ainoastaan työhön, koska ne näyttävät nykyisin yhä tiuhempaa tahtia hukkuvan milloin mihinkin - oman mielensä kadottaminen ja ajatusten pääsy valloilleen on kerrassaan karmivaa!

Onpahan paljon helpompaa, kun voi keskittyä miettimään vain työasioita ja kiirettä niiden kanssa riittääkin: Mitäköhän jäi vielä tekemättä? Mitä pitäisi tehdä? Mikä olisi fiksuin ratkaisu tähän ongelmaan?  Ja näin edelleen ja edelleen...

No niin, työ on siis ilomme! Vielä hilpeämmäksi sen tekee viime päivien lämpötilat, jotka eivät ota näemmä edelleenkään tauotakseen. Lukaisin tänään lehden otsikon, jonka mukaan helteet saapuvat ensi viikolla - no mitä nämä tähän asti sitten ovat olleet? :D Noh, sen näkee ken elää!