Ja nyt herää toki kysymys, että miksi moinen otsikko. Ehei, en oo palannut synkistelymoodiin tai suunnittele hautajaisiani, tällä kertaa, vaan sen sijaan ajattelin kirjoittaa ajatuksistani, jotka heräsivät tänään uutisia lukiessa. Ja nepä vasta ovatkin kovin valoisia ajatuksia! :)

Lueskelin nimittäin tänään pitkästä aikaa huolella uutisia. Sitä se teettää, kun jää lomien ja muiden sähläämisten vuoksi liikaa luppoaikaa! Joka tapauksessa, maikkarin sivustolla jäin hetkeksi aikaa selailemaan uutisotsikkolistaa, kuten yleensä aina teen etsiessäni mielenkiintoisimpia uutisia. Tällä kertaa kuitenkin ajatukseni havahtuivat yllättäen huomatessani uutisotsikoissa toistuvan säännöllisen "kaavan". Yllättävän monissa otsikoissa puhuttiin jotakin liittyen nykyisiin, erikoisiin sääilmiöihin!

Ensimmäiseksi tietysti suurimmat otsikot koskivat Chilen maanjäristystä ja siitä seurannutta tsunamia. Lisäksi koko talven ajan olemme saaneet seurata uutisointia liittyen omaakin maata riepottelevaan, kireään talveen. Lumimyrskyjä eri puolilla maailmaa, maanjäristyksiä, rankkasateita, lumivyöryjä.... Milloin mitäkin. Ja kun toisessa paikassa ollaan suunnilleen saatu edellisen rysähdyksen sotkut selvitettyä (tai sitten ei edes olla saatu, kuten parhaillaan Haitissa), niin seuraavassa paikassa jo pamahtaa!

Mieleen tulee väkisinkin raamatun sanat lopun ajoista, ja olikin pakko etsiä kyseinen kohta, jossa puhutaan lopunajan merkeistä:

Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?"

Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta. Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin. Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.
(Matt. 24:3-8).

Tästä aiheesta on saarnoja pidetty vaikka kuinka paljon. Erilaiset selittäjät ja analyytikot, papit ja teologit, osaavat monesti hienommin selittää ja pohtia ilmiöitä liittyen näihin aiheisiin. Itse en käykään tässä nyt pohdiskelemaan tuota sen syvällisemmin, mutta ajatuksia se herättää. Ja koti-ikävän!

Viime aikoina onkin tuntunut siltä, että kaipaan taivaaseen varmaan enemmän kuin koskaan ennen. Tahtoo pois täältä :D Mitä maailma voisi oikeasti tarjota, mikä vetäisi vertoja ikuiselle elämälle taivaassa?!!? Ei varmasti mitään, ei yhtikäs mitään. Voi, kun vain mahdollisimman monet tämän tajuaisivat ennen kuin se on liian myöhäistä...

Erikoista on nähdä tällaisia välähdyksiä maailman tilanteesta, ymmärtää ehkä jotakin ja kokea silti suurta rauhaa, vaikka ympärillä riehuisi minkälainen sekasorto tahansa!

"Amen. Tule, Herra Jeesus!
" (Ilm. 22:20).